Cursuscruisen - Fysica en Sterrenkunde

Wat?

Zit je in de laatste jaren van het secundair onderwijs, en zou je graag eens weten wat het is om Fysica en Sterrenkunde te studeren aan de Universiteit Gent? Dan is cursuscruisen misschien iets voor jou.

Cursuscruisen is een systeem waarbij je net dat kan doen wat hierboven staat: een dagje lessen meevolgen aan de echte universiteit, en dat in deze mooie en veelzijdige richting.

Het is een systeem voor toekomstige studenten, door huidige studenten; zij zullen je begeleiden tijdens de lessen die je volgt, en je rondleiden door de gebouwen van de universiteit. Als dat nodig is, zullen ze je ook in Gent zelf wegwijs maken.

Wanneer?

Als je inschrijft voor het cursuscruisen, kan je zelf kiezen wanneer dit het beste voor je past. Uiteraard moet je daarbij wel rekening houden met de academische kalender. Zo kan je niet cursuscruisen tijdens de maand september, van midden december tot begin februari, en vanaf midden mei. Een volledig overzicht van de mogelijke dagen kan je vinden op onze kalender.

Ter compensatie doet de universiteit niet mee aan enkele reguliere schoolvakanties, of het vrijaf op woensdagnamiddag, dus mogelijkheden genoeg!

Welke lessen kan ik meevolgen?

De richting Fysica en Sterrenkunde is een echte opbouwrichting: er wordt bijna van nul gestart, maar de leerstof wordt elk semester zwaarder. Omdat het geen zin heeft om je af te schrikken met aartsmoeilijke leerstof waar je nog niet rijp voor bent, kan je niet alle vakken uit de richting volgen.

We hebben enkele vakken geselecteerd die wel haalbaar zijn, en die tevens een goed beeld van de richting geven, en waaruit je kan kiezen bij het inschrijven. Je mag altijd zelf vakken voorstellen, maar we kunnen niet garanderen dat deze geregeld kunnen worden. Hou er ook rekening mee dat niet alle vakken elke dag gegeven worden; welke vakken je kan meevolgen hangt ook af van de dag waarop je cursuscruist.

Hoe inschrijven?

Inschrijven doe je op onze inschrijvingspagina. Je laat je naam en emailadres achter, en geeft op welke dag(en) je kan komen. Iemand van het cursuscruiseteam zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om verder af te spreken.

Om praktische redenen dien je ten laatste een week op voorhand in te schrijven, zodat we de tijd hebben om je komst voor te bereiden.

Alle gegevens die je opgeeft blijven uiteraard strikt vertrouwelijk, en zullen op geen enkele wijze door ons misbruikt worden.

Eindverantwoordelijke en webmaster: