Cursuscruisen - Geologie

Introductie

Via Cursuscruisen bieden we toekomstige studenten de mogelijkheid om eens te proeven van enkele lessen binnen de Bacheloropleiding in de Geologie, op universitair niveau. Samen met een huidige student beleef je een doordeweekse lesdag van eerste, tweede of derde bachelor. Ze zullen je begeleiden tijdens de lessen die je volgt, en je rondleiden door de gebouwen van de universiteit.

Wanneer kan dit?

Bij je inschrijving voor het cursuscruisen geef je zelf aan wat het beste voor jou past. Uiteraard moet je wel rekening houden met de academische kalender en kan je de lessen enkel bijwonen tijdens de voorziene weken. Het is makkelijk om een vrije dag te kiezen in het middelbaar onderwijs zoals bijvoorbeeld een pedagogische studiedag, krokusvakantie om te komen cursuscruisen.

Welke lessen kan ik mee volgen?

Zowel in het eerste als het tweede jaar krijgen de studenten te maken met een aantal algemene vakken zoals Wiskunde, Fysica, Chemie, Informatica,... waarvan je de bagage nodig hebt tijdens je verder opleiding. Daarnaast zijn er uiteraard ook heel wat richtingspecifieke vakken, zoals Mineralogie, Petrologie, inleiding tot Geologie, Geologie van België...

Het is onze missie om de cursuscruisers een realistisch beeld van een doorsnee lesdag te geven: we trachten naast de specifieke vakken ook (minstens) één algemeen vak aan te bieden aan de cursuscruiser!

Het is ook best mogelijk dat je in de namiddag een practicum kan bijwonen.

Uiteraard is het begrijpelijk dat we cursuscruisers NIET op één van de vele excursies kunnen laten meegaan.

Hoe inschrijven?

Inschrijven doe je op onze inschrijvingspagina. Je laat je naam en contactgegevens achter, en geeft op welke dag(en) je kan komen. Je kan eventueel ook aanduiden in welke vakken je uiterst geïnteresseerd bent. Iemand van het cursuscruiseteam zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om verder af te spreken.

We vragen wel op ten minste één week op voorhand in te schrijven, zodat we tijd hebben om je komst voor te bereiden.

Eindverantwoordelijken: , webmaster: