Cursuscruisen - Informatica

Wat?

Als je op deze pagina bent terechtgekomen, dan is de kans groot dat je in het laatste jaar van je secundair onderwijs zit. Wil je weten hoe het eraan toegaat om te studeren aan de Universiteit Gent? Of concreter, wil je weten of de richting informatica iets voor jou is?

Dan staan wij, het cursuscruiseteam, klaar om je daarbij te helpen. Cursuscruisen stelt je namelijk in staat om eens een les in deze richting mee te volgen.

Wanneer?

Als je inschrijft voor het cursuscruisen, kan je zelf kiezen wanneer dit het beste voor je past. Uiteraard moet je daarbij wel rekening houden met de academische kalender. Zo kan je niet cursuscruisen tijdens de maand september, van midden december tot begin februari, en vanaf midden mei. Een volledig overzicht van de mogelijke dagen kan je vinden op onze kalender.

Ter compensatie doet de universiteit niet mee aan enkele reguliere schoolvakanties, of het vrijaf op woensdagnamiddag, dus mogelijkheden genoeg!

Welke lessen kan ik meevolgen?

We hebben een keuze uit de meerderheid van de lessen beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld oefeningenlessen die enkel enigszins begrijpbaar zijn als je de theorieles hebt gehad, maken we niet beschikbaar. De vakken die je kunt meevolgen zijn discrete wiskunde, computergebruik, programmeren I, redeneren, abstraheren en formuleren en communicatievaardigheden in het eerste semester en algoritmen en datastructuren I, analyse I, programmeren II, lineaire algebra en meetkunde en scriptingtalen in het tweede semester.

Hoe inschrijven?

Inschrijven doe je op onze inschrijvingspagina. Daar kun je je naam en emailadres achter laten, en kun je aangeven welke dag(en) je kan komen. Je kan eventueel ook zelf kiezen welke vakken je wilt meevolgen. Iemand van het cursuscruiseteam zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om verder af te spreken.

Alle gegevens die je opgeeft blijven uiteraard strikt vertrouwelijk, en zullen op geen enkele wijze door ons misbruikt worden.

Eindverantwoordelijke en webmaster: